Μυϊκές κακώσεις κάτω άκρου - Από τον τραυματισμό μέχρι την επιστροφή στο άθλημα

Σας ενημερώνουμε ότι το σεμινάριο μας ”Μυϊκές κακώσεις κάτω άκρου ” που ήταν προγραμματισμένο για τις 12-13 Οκτωβρίου, μεταφέρεται στις 9-10 Νοεμβρίου! Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

Μορφή Σεμιναρίου

Το διήμερο σεμινάριο ”Μυϊκές κακώσεις κάτω άκρου – Από τον τραυματισμό μέχρι την επιστροφή στο άθλημα” θα πραγματοποιηθεί στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2024.  

    • Σάββατο & Κυριακή:  09.00- 17.00
    • Ώρες σεμιναρίου: Συνολικά 16 ώρες διδασκαλίας
    • Δια ζώσης παρακολούθηση, υλικό ανάγνωσης
    • Ανάλυση κλινικών περιπτώσεων, συζήτηση, και πρακτική εφαρμογή στο χώρο αποκατάστασης

Περιγραφή Σεμιναρίου

Περιγραφή

Αυτό το σεμινάριο προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διαχείριση των μυϊκών τραυματισμών, εμβαθύνοντας στους διάφορους τύπους τραυματισμών, στους υποκείμενους μηχανισμούς που τους προκαλούν και στις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης για την βέλτιστη  αποκατάσταση.

Προσαρμοσμένο για φυσιοθεραπευτές, αυτό το σεμινάριο συνδυάζει τη θεωρία με την κλινική πρακτική, παρέχοντας στους συμμετέχοντες τις δεξιότητες που απαιτούνται έτσι ώστε να μπορούν να αξιολογούν και να κατηγοριοποιούν με ακρίβεια τους τραυματισμούς, να κατανοούν τη διαδικασία ίασης εφαρμόζοντας στοχευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την βέλτιστη αποκατάσταση, ελαχιστοποιώντας τα ποσοστά υποτροπής του τραυματισμού, και μεγιστοποιώντας την λειτουργική ικανότητα.

Με την ενσωμάτωση πρακτικών που βασίζονται σε τελευταία ερευνητικά δεδομένα, το σεμινάριο στοχεύει να σας προσφέρει μια σταθερή βάση της σύγχρονης αθλητικής αποκατάστασης συμπεριλαμβανομένης της θεραπευτικής άσκησης.

Με το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να :
    • Διαγνώσουν και να ταξινομήσουν με σιγουριά τους μυϊκούς τραυματισμούς χρησιμοποιώντας κλινικά εργαλεία και απεικονιστικές τεχνικές.
    • Αναπτύξουν και εφαρμόσουν ολοκληρωμένα, εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης που βελτιστοποιούν την αποκατάσταση μειώνοντας το χρόνο αποχής από το άθλημα.
    • Χρησιμοποιήσουν την άσκηση σαν βασικό εργαλείο στην θεραπευτική τους προσέγγιση, και να συνταγογραφούν τις κατάλληλες ασκήσεις για τη διαχείριση μυϊκών τραυματισμών.
    • Ενσωματώσουν στην πράξη στρατηγικές πρόληψης και βελτιστοποίησης απόδοσης, διασφαλίζοντας την ασφαλή επιστροφή στη δραστηριότητα και μειώνοντας τον κίνδυνο επανατραυματισμού.
    • Εφαρμόσουν στοιχεία από τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα στην κλινική τους πρακτική
    • Ενισχύσουν την διεπιστημονική συνεργασία.

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα
  1. Ανατομία και Φυσιολογία Μυών

Μια ολοκληρωμένη διερεύνηση της αρχιτεκτονικής, της λειτουργίας και της φυσιολογίας των μυών. Περιγραφή της αλληλεπίδρασης των μυών και του νευρικού συστήματος ανάλογα με τον τύπο τραυματισμού.

  1. Μηχανισμοί, Ταξινόμηση και Παθοφυσιολογία των Μυϊκών Κακώσεων

Επεξήγηση των διαφόρων τύπων μυϊκών τραυματισμών — μεταξύ μυϊκών θλάσεων και muscle contusion, sprint-related και stretch-related. Αναφορά των υποκειμενικών αιτιών, των προδιαθεσιακών παραγόντων- εσωτερικοί & εξωτερικοί – και των παθοφυσιολογικών διαδικασίών που διέπουν τον τραυματισμό.

  1. Κλινική Αξιολόγηση και Απεικονιστική διαγνωστική

Ανάλυση του τρόπου διεξαγωγής της κλινικής αξιολόγησης, της χρησιμότητας των κλινικών τεστ και παρουσίαση των απεικονιστικών μεθόδων (υπερηχογράφημα, μαγνητική τομογραφία) που χρησιμοποιούνται κατά την διαδικασία της ιατρικής διάγνωσης. Θα γίνει παρουσίαση της χρήσης του διαγνωστικού υπερήχου από γιατρό εξειδικευμένο στις αθλητικές κακώσεις, και  ανάλυση των απεικονιστικών ευρημάτων του υπερήχου και της μαγνητικής τομογραφίας.

  1. Μέτρηση & αξιολόγηση δύναμης και φορτίου

Παρουσίαση των εργαλείων μέτρησης της μυϊκής δύναμης και ισχύος.  Συζήτηση της αρθρογραφίας σχετικά με τα εργαλεία αξιολόγησης (όπως  το δυναμόμετρο χειρός, το ισοκινητικό δυναμόμετρο, Exxentric pulley) και ανάλυση του ρόλου τους στην διαδικασία αξιολόγησης κατά την αποκατάσταση. Παρουσίαση της χρήσης δυναμομέτρου χειρός στην κλινική αξιολόγηση.

  1. Στρατηγικές Άμεσης Διαχείρισης στην οξεία φάση των μυϊκών κακώσεων και διαχείριση του φορτίου

Βέλτιστες πρακτικές για τη άμεση διαχείριση οξέων τραυματισμών και στρατηγικές για την ελαχιστοποίηση της βλάβης των ιστών. Ο ρόλος της ενεργητικής αποκατάστασης και της πρώιμης φόρτισης, το αποτέλεσμα του Detraining στον μυϊκό ιστό και ο ρόλο της διαχείρισης του άμεσου και χρόνιου φορτίου.

  1. Σχεδίαση Προγράμματος Αποκατάστασης

Σχεδίαση εξατομικευμένου προγράμματος αποκατάστασης βασισμένο στα τελευταία ερευνητικά δεδομένα. Διαχωρισμώς των σταδίων της αποκατάστασης, από την οξεία διαχείριση έως την λειτουργική αποκατάσταση, την επανένταξη στην αθλητική δραστηριότητα και την επιστροφή στην επίδοση.

  1.  Ο ρόλος της άσκησης στην αποκατάσταση και η εφαρμογή των διαφόρων τύπων άσκησης 

Εμβάθυνση στην εφαρμογή των διαφόρων τύπων άσκησης στην αποκατάσταση,προσαρμογή των αρχών της προπονητικής βάσει των σύγχρονων ερευνητικών δεδομένων, και έλεγχος διαχείρισης του φορτίου και όγκου προπόνησης.

  1. Πρόληψη τραυματισμών και επιστροφή στο άθλημα 

Στρατηγικές για την πρόληψη επανατραυματισμών , παρουσίαση λειτουργικών προγραμμάτων αποκατάστασης στο πεδίο και ασκήσεις προσομοίωσης του αθλήματος. Ανάπτυξη ενός πλαισίου για ασφαλή και αποτελεσματική επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.

  1. Ανάλυση κλινικών περιπτώσεων, επίλυση προβλημάτων και διεπηστιμονική συνεργασία 

Συμμετοχή στην ανάλυση κλινικών περιπτώσεων για βελτίωση του κλινικού συλλογισμού, της λήψη αποφάσεων και τη συνεργασία με άλλους επαγγελματίες που συμμετέχουν στην αποκατάσταση.

Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΥΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ

Η άσκηση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του κύκλου σεμιναρίων μας και ένα από τα βασικά εργαλεία στην αποκατάσταση των μυϊκών τραυματισμών, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό και εκτενώς μελετημένο μέσο θεραπείας και αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων.

Ενσωματώστε τις αρχές της φυσιολογίας της άσκησης στην κλινική πρακτική σας , συνταγογραφώντας ασκήσεις με την κατάλληλη ένταση και διάρκεια ανάλογα με τον μυϊκό τραυματισμό.

Δημιουργήσετε εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης που εξασφαλίζουν ασφαλή και αποτελεσματική αποκατάσταση για όλους τους ασθενείς  σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Επιλέξτε ασκήσεις σύμφωνα με το στάδιο της αποκατάστασης και εκπαιδεύστε τους ασθενείς σας να εκτελούν σωστά κάθε άσκηση, βελτιστοποιώντας τη διαδικασία αποκατάστασης και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο επανατραυματισμού.

Σε ποιους απευθύνεται:

Απευθύνεται σε φυσιοθεραπευτές που έχουν δεσμευτεί να βελτιώσουν τις γνώσεις τους αλλά και την κλινική τους πρακτική πάνω στην αθλητική φυσικοθεραπεία εισάγοντας μια δομημένη και στοχευμένη προσέγγιση στο πρόγραμμα αποκατάστασης τους.

Επικοινωνία & χώρος διεξαγωγής

 

Nέος χώρος διεξαγωγής: Θεσσαλονίκη, Gorilla grip gym, Πολυκλειτου Ρέγκου, θεσσαλονίκη, 546 43.

Google Maps:  https://maps.app.goo.gl/cAvcRuRRzMaAmiho9

Τηλ επικοινωνίας: 6976 496 617

Email: info@physioacademy.gr

σιοθρασ

Σιούρας Αθανάσιος PT, Msc

Specialist Muskuloskeletal Physiotherapist. Sports Physiotherapist. Υποψήφιος Strength and Conditioning Specialist® (CSCS®).

Ο Σιούρας Αθανάσιος είναι απόφοιτος της Φυσικοθεραπευτής Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) και κάτοχος του διεθνούς κύρους  μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αθλητιατρική  (MSc Sports & Exercise Medicine) από το Queen Mary University of London, το οποίο αποτελεί το μακροβιότερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αθλητιατρικής και Ιατρικής της Άσκησης στη Αγγλία.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στις μυικές κακώσεις καθώς διετέλεσαν το αντικείμενο της  Μεταπτυχιακής του διατριβής, κατά την οποία διερεύνησε την δύναμη και την ηλεκτρομυογραφική δραστηριότητα των οπίσθιων μηριαίων σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, κατά την διάρκεια εκτέλεσης της άσκησης Nordic, σε μια ομάδα με ιστορικό τραυματισμού σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου.

Είναι υποψήφιος Strength & Conditioning Specialist από την NSCA και κάτοχος Online Diploma, Football Medicine από την FIFA.

Είναι πρώην μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Υγείας (HCPC) και του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της (CSP) και νυν μέλος του Συλλόγου Αθλητικών Φυσικοθεραπευτών (ACPSEM -Association of  Chartered Physiotherapists  in Sports & Exercise Medicine) της Βρετανίας. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του στην εφαρμογή του Δυτικού Βελονισμού στο University of Hertfordshire – Foundation Medical Acupuncture Course  με την Jennie Longbottom. Έχει εμπειρία παροχής πρώτων βοηθειών στον αγωνιστικό χώρο έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών στο Λονδίνο και στην Ελλάδα λαμβάνοντας διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

Έχει πάθος για την μετάδοση της επιστημονικά – τεκμηριωμένης φυσικοθεραπείας και έχει συμμετάσχει ενεργά στη εκπαίδευση φυσικοθεραπευτών. Η πολυετής διδακτική εμπειρία του ξεκίνησε το 2016 διδάσκοντας σε προπτυχιακά πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας και Αθλητικής Επιστήμης και Προπονητικής όντας διαπιστευμένος ομιλητής από το Manchester Metropolitan University και το  Wolverthampton University, ενώ  εκπονεί σεμινάρια από το 2019. Έχει λάβει επάρκεια στην ανώτερη εκπαίδευση ολοκληρώνοντας το ‘’ Introduction to Learning, Teaching and Assessment in Higher Education’’ από το Manchester Metropolitan University της Αγγλία.

Έχει παρακολουθήσει ενεργά πληθώρα Σεμιναρίων στο εξωτερικό πάνω στην Αθλητιατρική και την Μυοσκελετική αποκατάστασή  έχοντας πάρει μέρος σαν Ομιλητής σε αρκετά συνέδρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα παρουσιάζοντας εργασίες πάνω στην προαγωγή της φυσικής άσκησης και αθλητικής αποκατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στην Αθλητιατρική, και την Μυοσκελετική  αποκατάσταση έχοντας εργαστεί σε ιδιωτικά Φυσικοθεραπευτήρια στο Βόλο, την Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο. Διετέλεσε Φυσικοθεραπευτής σε ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας το 2014-2015 και της 1ης  Ομάδας της Νίκης Βόλου τη σεζόν 2015-2016 . Από το 2016 ίδρυσε το κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αθλητικής Αποκατάστασης ‘’PeakPhysio’’ στην Θεσσαλονίκη, παρέχοντας υψηλής ποιότητας φροντίδα και εξατομικευμένη θεραπεία για αθλητές σε ιδιωτικό περιβάλλον.

GKAGKALIS G

Γκάγκαλης Γεώργιος Pt, Msc

Sports Physiotherapist Msc Sports and Health

O Γκάγκαλης Γιώργος είναι απόφοιτος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) και συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας με Άριστα τον Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών των σχολών της Ιατρικής και ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην «Άθληση και την Σωματική Υγεία» (Sports and Health).

Κατανοώντας την ανάγκη της εξειδίκευσης και της μετεκπαίδευσης που απαιτεί το επάγγελμα του σύγχρονου φυσικοθεραπευτή έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων από Έλληνες και διεθνείς εισηγητές. Η θεματολογία των σεμιναρίων περιλαμβάνει την Αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων με ειδίκευση σε Elite Αθλητές, το Strength & Conditioning, την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε αθλητικούς χώρους και άλλους τομείς γύρω από τον άξονα της αθλητικής φυσικοθεραπείας. Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος σε κορυφαία επιστημονικά συνέδρια Αθλητιατρικής στο εξωτερικό και παράλληλα έχει παρουσιάσει ομιλίες σε συνέδρια στην Ελλάδα με διεθνή συμμετοχή.

Στον επαγγελματικό τομέα μετά το πέρας των σπουδών του ξεκίνησε να εργάζεται στους αθλητικούς χώρους ως φυσικοθεραπευτής στα τμήματα Υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από το 2017 και για μια πενταετία εργάστηκε ως φυσικοθεραπευτής στην Πρώτη Ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όντας μέλος της επιτυχημένης ομάδας που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας (2019), και το Κύπελλο Ελλάδας (2017,2018, 2019,2021). Την χρονιά 2023-2024 διετέλεσε Επικεφαλής Φυσικοθεραπευτής στην ομάδα Α’ Κατηγορίας Απόλλων Λεμεσού στην Κύπρο. Πλέον έχει αναλάβει ως Επικεφαλής Φυσικοθεραπευτής τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και το πάθος του επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των νέων αθλητών, στην πρώιμη και ενεργητική  αποκατάσταση και στα προγράμματα πρόληψης τραυματισμών σε αναπτυξιακές ηλικίες.

2021-05-24

Δρ. Ηρακλής Γιάνναρος

Ορθοπαιδικός Xειρουργός - Τραυματολόγος, Ιατρός Ακαδημίας ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο Ηρακλής Γιάνναρος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύεται στην χειρουργική του ποδιού και της ποδοκνημικής, στην αρθροσκοπική χειρουργική, στην χειρουργική αποκατάσταση οπίσθιου, μέσου και προσθίου ποδιού, όπως και σε αθλητικές κακώσεις ενηλίκων. Είναι πιστημονικός Συνεργάτης του Ομίλου Βιοϊατρικής και Ιατρός Ακαδημίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Έχει ειδικευτεί στη γενική χειρουργική για ένα χρόνο, στην Α’ Χειρουργική-Ογκολογική Κλινική του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εν συνεχεία, ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας Ημαθίας και τέλος στην Α’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Α.Π.Θ., στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Κατά το ανωτέρω διάστημα συμμετείχε, στα πλαίσια της ειδικότητας, στην Πλαστική Χειρουργική Κλινική «Π.Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου», στη Νευροχειρουργική Κλινική «Π.Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου» και στη Γ’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Α.Π.Θ. στην Παιδο-ορθοπαιδική.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, ο ιατρός συμμετείχε σε πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων χειρουργικής άκρου ποδός και ποδοκνημικής, χειρουργικής του ώμου και του αγκώνα, των χειρουργικών παθήσεων της πηχεοκαρπικής και της άκρας χείρας, καθώς επίσης και στα πλαίσια της γενικής Ορθοπαιδικής και της Χειρουργικής Τραύματος. Παράλληλα συμμετείχε ανελλιπώς στα συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) και της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας και Θράκης (Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ.) και καθημερινά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ‘Α Ορθοπαιδικής Κλινικής Α.Π.Θ. με πολυάριθμες ομιλίες και μαθήματα στους Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο των κλινικών μαθημάτων της Ορθοπαιδικής.

Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας «Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας» κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και παρέμεινε σε θέση Ειδικού Ορθοπαιδικού Χειρουργού στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Α.Π.Θ., πραγματοποιώντας χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία στα πλαίσια λειτουργίας της Κλινικής. Υπηρέτησε ως Ορθοπαιδικός Οπλίτης Ιατρός στις ένοπλες δυνάμεις της Χώρας στο 216 ΚΙ.Χ.Ν.Ε. Αλεξανδρούπολης και στη Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης.

Ο Ιατρός παρακολουθεί ανελλιπώς τα συνέδρια και σεμινάρια που διοργανώνουν οι Ελληνικές Ορθοπαιδικές Εταιρείες (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ., Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ.) καθώς επίσης και σε παγκόσμιο επίπεδο με πολλές συμμετοχές σε συνέδρια της Αμερικανικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας Χειρουργικής Ποδιού και Ποδοκνημικής (AOFAS), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ποδιού και Ποδοκνημικής (EFAS), της παγκόσμιας εταιρείας οστεοσύνθεσης AO Foundation και διαρκώς αναζητά σύγχρονες εξειδικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, αλλά και την πρόληψη ασθενειών σχετιζόμενων με το μυοσκελετικό σύστημα.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (GENERAL MEDICAL COUNCIL), καθώς επίσης τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας και της παγκόσμιας ορθοπαιδικής εταιρείας οστεοσύνθεσης AO Foundation. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στον Κυανού Σταυρό Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζει ασθενείς στο πλαίσιο των εξωτερικών ιατρείων και χειρουργεί σε εβδομαδιαία βάση. Είναι μέλος του δικτύου συνεργατών Ομίλου Βιοϊατρικής.

Διατηρεί ιδιωτικό ορθοπαιδικό ιατρείο στις Σέρρες, στην οδό Αριστοτέλους 17 στο δεύτερο όροφο, στην πλατεία του ΙΚΑ (παλαιά κλινική Παπαγεωργίου), όπου και εξετάζει ασθενείς κατόπιν ραντεβού. Η παροχή υπηρεσιών υγείας από τον ιατρό τόσο στις κλινικές που συνεργάζεται, όσο και στο ιδιωτικό του ιατρείο γίνεται με τα πιο σύγχρονα ιατρικά μέσα, που βοηθούν στην ασφαλή, έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση με αποτέλεσμα την επιτυχή θεραπεία, τη σωστή αποκατάσταση, αλλά και την πρόληψη μελλοντικών ασθενειών.